Upptagning

Upptagning


Upptagningar 2020 är planerade till 3, 10 och 17 oktober. 


Sista anmälningsdag för upptagning är den 15 augusti.

Sen anmälan alternativt eventuell ändring av båtägaren medför böter fastställda av medlemsklubbarna (f n 1000kr).


Varvscheferna fördelar platser och anslår upptagningsdagar på mellandäck senaste den 15 september. Det är då viktigt att snarast möjligt notera önskemål, så att våra varvschefer kan planera sjösättningarna. Upptagning sker kvartersvis och möjligheter att tillgodose speciella önskemål om dag är därför mycket begränsade. Obs! Det är båtägarens ansvar att finnas tillgänglig – personligen eller med ersättare - samtliga dagar, tills fördelning av sjösättning är klar.


Tisdagen innan din upptagning har du arbetsplikt kl. 17.30.


Upptagningsdagen börjar kl. 08.00 med samling på varvet och upprop. Du ska då vara redo för upptagning, vilket betyder att din båt ska vara startklar och försedd med tamp i för och akter.


Varje båtägare hamnar i ett lag beroende på vilket typ av båt denne äger. Det laget ska sedan hjälpas åt att ta upp varandras båtar. Det brukar handla om 10-15 båtar per lag, vilket i sin tur betyder att upptagningarna vanligtvis är avslutade vid 15-tiden.


Under upptagningsdagen bjuds det på värmande soppa och knäckebrödsmacka med ost. Vår korv- och kaffevagn finns även på plats under hela dagen där du kan handla korv och fika till ruskigt låga priser.


Du har väl läst VTS Föreskrifter för upptagningarna? 


Samtliga båtar ska vara täckta den 1 november.