Sjösättning

Sjösättning


OBS! Sjösättningslistorna finns nu på mellandäck, skriv upp er snarast möjligt så att våra varschefer kan planera sjösättningarna.

Årets sjösättningar äger rum helgen den 5-6 Maj förutom för de som ligger på rödmarkerat område som måste sjösätta den 28/4.


Sjösättningsdagen börjar kl. 08.00 med samling på varvet och upprop. Du och din båt ska då vara redo för sjösättning, vilket betyder att din båt ska vara avtäckt, startklar och försedd med tamp i för och akter.


Varje båtägare hamnar i ett lag beroende på vilket typ av båt denne äger. Det laget ska sedan hjälpas åt att sjösätta varandras båtar. När din båt blivit sjösatt lägger du till vid din bryggplats och skyndar sedan tillbaka till ditt lag för att hjälpa till med resterande sjösättningar. Först när alla båtar är sjösatta kan du börja fixa och trixa med din egen båt.


Vår korv- och kaffevagn finns på plats under hela dagen. Här kan du köpa korv och fika till ruskigt låga priser.


Vid en sjösättning brukar det handla om 10-15 båtar per lag, vilket i sin tur betyder att sjösättningarna vanligtvis är avslutade vid 14-tiden. Dagen avslutas med ett upprop och information.


Du har väl läst föreskrifterna för sjösättningarna?